top of page

 


El procés de la roba normalment no s'ajusta al preu que li ha costat a la societat i al medi ambient. El procés de fabricació de qualsevol peça tèxtil produeix un impacte ambiental molt elevat (usen fibres artificials com el Nylon derivades del petroli...). A part, en alguns països implicats en el procés, els treballadors tenen salaris molt baixos i no compten amb drets laborals.

 

Made in Mestral vol combatre amb aquest model de gestió i oferir una alternativa de consum.

 

A través del projecte Made in Mestral, es pretén engegar un taller de reutilització, reciclatge i customizació del residu tèxtil per contribuir a allargar la vida útil de la roba a través de:


- Reutilitzar-la com a roba de 2a mà
- Facilitar la seva utilizació com a subproducte o reciclatge a través de la customització de roba.
- Creació d'una nova marca

 

Càritas recull, a Menorca, una mitjana de 20.000kg de roba al mes i no tots aquests quilos poden ser reutilitzats, per la qual cosa es produeix un alt percentatge de residuo. El taller de reciclatge i customització pretén allargar la vida útil de la roba amb la realizació de treballs de disseny i confecció de noves peces a partir de teles i teixits recuperats. Es preveu el foment de l' economia social durant tot el procés de gestió del residu tèxtil, alhora que es contribueix a la defensa del medi ambient. Al mateix temps que es gestiona correctament aquest tipus de residu, s'estàn desenvolupant activitats econòmiques la finalitat general de les quals pretén satisfer les necessitats socials no ateses pel mercat, i en particular aquelles que busquen la integració laboral de persones que sofreixen l'exclusió social.

bottom of page